Helsinki Velotour -valmennusryhmän ensimmäinen treenijakso

Velotour -valmennusryhmän ensimmäinen  harjoittelujakso (toukokuu) on nyt takanapäin. Kuukauteen mahtui paljon uuden oppimista, mutta eteen sattui myös tavanomaisia, harjoittelua häiritseviä haasteita.

helsinki-velotour-valmennusryhma-harjoittelu

Ensimmäisellä harjoitusjaksolla kaikki keskittyivät tekniikkaharjoitusten tekemiseen ja tavoitteena oli myös päästä kiinni säännölliseen harjoittelurytmiin.

Hanna sai hyvän startin harjoitteluunsa, mutta toisella viikolla flunssa häiritsi harjoittelua. Hanna toipui kuitenkin nopeasti ja pääsi pian taas harjoittelun makuun!

Motivaatio harjoitteluun on korkealla ja nyt kun säätkin ovat parantuneet ja lämmenneet lenkille lähtö tuntuu mukavalta.

Kaikkien valmennettavien harjoitusohjelmasta löytyi korkealla kadenssilla tehtäviä tekniikkaharjoituksia, jotka koettiin haastaviksi ja Timo nauroi vuolaasti itselleen, kun hän kuvaili harjoituksen sujumista.

Timo osallistui ensimmäisen harjoitusjakson aikana Giro d’Espoo -pyöräilytapahtumaan ja harjoittelujakson alku sujui tapahtumaan valmistautuessa. Marsh muistuttu perusasioista tapahtumaan valmistauduttaessa ennen viikonlopun kisaa:

Älä unohda perusasioita; syö hyvin ja huolehdi riittävästä energian ja hiilihydraattien saannista. Muista myös riittävä nesteytys nyt kun tapahtumapäivälle luvataan lämmintä ilmaa. Kaikista tärkeintä on kuitenkin nauttia päivästä ja muistaa riittävä keskittyminen omaan tekemiseen kilpailun aikana.

Timo lähti mahdollisimman hyvin valmistautuneena kuntoajoon 32 km/h nopeusryhmässä, mutta tällä kertaa kaikki ei sujunut aivan nappiin. Vain muutama päivä ennen kilpailua Timoa vaivasivat flunssan kaltaiset oireet, jotka selvästi vaikuttivat suoritukseen tapahtumapäivänä. Krampit vaivasivat molemmissa jaloissa ja Timo itse epäili, että juominen jäi liian vähäiseksi itse ajon aikana. Ongelmista huolimatta Timo pystyi parantamaan viime keväistä aikaansa muutamalla minuutilla ja kunto tuntuu kehittyneen vuodessa hyvään suuntaan.

Myös Jaakko osallistui ensimmäisellä harjoitusjaksolla kuntokisaan, sillä matkan varrelle osui Helsinki City Run. Mutta samat ongelmat vaivasivat Jaakkoa kuin muutakin valmennusryhmää. Ensimmäinen valmennusviikko meni flunssaa potiessa, harjoittelua oli pakko keventää ja vaikka PB ajan metsästys HCR:llä ei onnistunutkaan, pääsi Jaakko mukaan tapahtumaan.

Helsinki City Run tuli juostua maaliin, vaikka 10 km jälkeen kärsin nesteytysongelmista. Loppuaika 2:13 ei tyydytä, mutta toivottavasti pystyn parempaan Helsinki Half Maratonilla 10.6.

Jaakon pyöräily siirtyi uusille urille, kun pyörään tuli hankittua lukkopolkimet. Testilenkit uusilla polkimilla ja kengillä ovat sujuneet hyvin ja Jaakko on huomannut kuinka positiivisesti koko liikeradan hyödyntäminen vaikuttaa kadenssiin.

Outi on päässyt sekä harjoittelun, että tekniikkaharjoittelun makuun toden teolla, vaikka sairastelulta ei ole hänkään täysin välttynyt. Outi pyöräilee nyt enemmän kuin koskaan ennen ja hän on huomannut myös kuinka tärkeitä ovat palauttavat lenkit! Marsh onkin muistuttanut kaikkia valmennettavia siitä, että arjen kuormittaessa liikaa harjoittelua tulisi keventää niin, että väsyneenä ei lähdetä tekemään liian rankkoja harjoitteita.

Harjoittelu on tuottanut tulosta ja outin keskisykkeet lenkeillä ovat laskeneet.

Myös Outi osallistu Giro d’Espoo -tapahtumaan ja harjoitteli ennen tätä mm. eväiden syömistä ja veden juomista vauhdissa. Ryhmässä ajaminen arvelutti ennen starttia, mutta Outi kokee taitojensa karttuneen ja itseluottamuksen parantuneen, tästä kertoo ehkä jotain hienosti sujunut kuntoajokin!

Giro d’Espoo sujui täydellisesti! Olin hermostunut ennen starttia, mutta kaikki meni hienosti. Ajoin 22 km/h lähtöryhmässä, ja vaikka alussa vauhti hieman pelotti koko 111 km meni täysin ongelmitta. Myös nesteiden ja eväiden nauttiminen vauhdissa onnistu hyvin.

Screen Shot 2017-06-05 at 10.14.51

Seuraava Fillari -lehti ilmestyy 30.6. ja silloin pääsemme kurkistamaan seuraavaan harjoitusjaksoon ja yhteislenkin tunnelmiin.

Valmennusryhmän matkaa pääset seuraamaan myös Helsinki Velotourin Facebook– ja Instagram -tileillä. Klikkaa mukaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s