Harjoittelu Helsinki Velotour -tapahtumaan

coach4pro_kuvaSaadaksesi harjoittelusta mahdollisimman suuren hyödyn, on harjoittelussa tärkeää muistaa seuraavat perusasiat. Harjoittelun tulee olla laadultaan ja määrältään juuri sinulle yksilöllisesti sopivaa. Vain tässä tapauksessa harjoittelu on tuottavaa ja vaikuttaa elimistöösi halutulla tavalla.

Maantiepyöräily on kestävyyslaji ja siksi harjoittelun painopiste on luonnollisesti matalatehoisessa kestävyysharjoittelussa. Tällä harjoittelulla parannetaan lihaksiston aerobista aineenvaihduntaa, elimistön kykyä käyttää rasvaa energiaksi ja sydämen ja verenkiertoelimistön toimintakykyä. Pitkäkestoinen kestävyysharjoittelu tulee suorittaa matalalla teholla, jolloin FTP:stä laskettuna tehon tulee vaihdella välillä 55-70 %. Sykkeenä tämä tarkoittaa 55-65 % sykereservistä.

Pitkien kestävyysharjoistusten lisäksi ohjelmassa on tehokkaampaa harjoittelua, jolla vahvistetaan mm. pyöräilyssä tarvittavaa lajivoimaa ja anaerobisen kynnyksen tehoa, sekä maksimaalista kestävyyttä. Teho on FTP:stä laskettuna 85-120 %. Sykkeenä tämä tarkoittaa n. 70-100 % sykereservistä.

Myös nopeuden kehittämiseen on omat harjoitteensa. Nopeuden osalta harjoitellaan kahta osa-aluetta; jalkojen liikenopeutta ja maksimaalista nopeutta, joita tarvitaan kirissä ja irtiottoon lähtiessä. Tehot ovat näissä harjoituksissa maksimaalisia, koska harjoitteiden suoritusajat ovat niin lyhyet ja vaikutus on ns. hermostollinen.

Ajoharjoittelun lisäksi on ensiarvoisen tärkeä huolehtia myös oheisharjoittelusta. Tähän harjoitusohjelmissa on varattu pyöräilijän lihaskuntoharjoitus vähintään kerran viikossa. Oheisharjoitteluksi voidaan lukea myös POIS pyörältä harjoitukset, jotka tulee tehdä muuten kuin ajamalla.

Helsinki Velotour -harjoitusohjelmat on suunniteltu ja rytmitetty mahdollisimman monipuolisiksi, mutta samalla on muistettu vaativan kestävyyslajin perusluonne, joka vaatii paljon kilometrejä ja tunteja tien päällä. Harjoitusohjelmat on laatinut ammattivalmentajista koostunut asiantuntijaryhmä harjoittelun eri osa-alueilta. Helsinki Velotour Digital Coachingin palvelusta löydät juuri sinulle sopivan harjoitusohjelman pyöräilykesään 2018.

Suomen Pyöräilyn Helsinki Velotour 2018 -valmennuspalvelusta saatavat tuotot käytetään Suomen Pyöräilyn valmennustoiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.