Reitti

Sekä lyhyellä että pitkällä matkalla on liikenteenohjaus ja reittimerkinnät. Kaikkien matkojen lähtö on Helsingin Olympiavelodromin edustalta Mäkelänkadulle.

Huom. Muutokset reittiin ovat mahdollisia.

Kuntolähtö, lyhyt matka

Lähtö on velodromin parkkipaikalta Helsingin Käpylästä. Reitti kulkee Vantaan Kuninkaanmäkeen ja kiertää Sipoonkorven ympäri myötäpäivään Sipoon Nikkilän kautta. Reitti palaa takaisin Kuninkaanmäkeen ja sieltä samaa reittiä takaisin kohti velodromia.

Reitin pituus on noin 77,7 kilometriä. Huoltopisteet ovat 18, 41 ja 59 kilometrin kohdilla. Tarkka reittikartta löytyy RideWithGPS-palvelusta, josta se on myös ladattavissa GPS-laitteisiin eri tiedostomuodoissa.

velotour_kartta_lyhyt

Kuntolähtö, pitkä matka

Pitkä matka on alku- ja loppuosaltaan sama kuin lyhyt (Sipoon Nikkilään ja sieltä takaisin). Pitkällä matkalla Nikkilästä jatketaan Pornaisten ja Monninkylän kautta Porvooseen, josta ajetaan Hinthaaran kautta takaisin Nikkilään.

Reitin pituus on 154,5 kilometriä. Huoltopisteet ovat 18, 48, 78, 117 ja 135 kilometrin kohdilla. Tarkka reittikartta löytyy RideWithGPS-palvelusta, josta se on myös ladattavissa GPS-laitteisiin eri tiedostomuodoissa.

Erona vuosien 2016 ja 2017 reittiin, Pornaisten jälkeen Monninkylä ohitetaan Valkjärventien kautta, mikä lyhentää reittiä noin puolitoista kilometriä. Lisäksi paluumatkalla Nikkilässä ei tietyön takia ajeta Isoa Kylätietä.

velotour_kartta_pitkä

Kilpalähdöt

Vuoden 2018 kilpalähtöjen reittikartat ovat alla olevien linkkien takana. Kuntolähdöistä poiketen maalisuora oli Mäkelänkadulla. Viimeinen kilometri alkaa Olympiakylän Alepan kohdalta ja maalisuoran pituus Koskelantien risteyksestä maaliviivalle on noin 600 metriä.

Kilpalähtöjen reitit ovat seuraavat, ja reittikartat löytyvät RideWithGPS-palvelusta alla olevien linkkien takaa:

Aikataulu

Lisäksi saatavilla on kilpa- ja kuntolähdöt sisältävä risteysaikataulu. Aikataulu on karkea, ja perustuu arvioihin ryhmien keskinopeuksista ja kuntolähtöjen kohdalla huoltopaikoilla suoritettavien pysähdysten kestoista.